Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз с пилешко, зеленчуци и пармезан

Ориз с пилешко, зеленчуци и пармезан

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988581
Ориз с пилешко, зеленчуци и пармезан
Снимка: Десислава Дончева
1 / 2
16/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Малко пармезан ще превърне това пилешко с ориз в истинско кулинарно чудо"

Необходими Продукти

  • лук - 3 бр. кромид
  • ориз - 2 ч.ч. дългозърнест
  • пилешко филе - 1 бр.
  • гъби - 100 г
  • зелен лук - 1 бр.
  • пармезан - 3 с.л. настърган
  • яйца - 1 бр.
  • моркови - 4 бр. средно големи
  • брашно - 1 с.л.
  • куркума - 1/2 с.л.
  • олио - 1 ч.ч. за запържване
  • соев сос - 1/2 ч.ч. светъл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза на бавен огън в съотношение 1:6. Изцеждаме излишната вода от него с гевгир и го оставяме настрани.

Обелваме лука, морковите и гъбите, измиваме ги. Морковите ги нарязваме на малки жулиени, лука го нарязваме на полумесеци, а гъбите - на не много едри филийки.

Първо изпържваме в малко мазнина морковите и лука, като ги оставяме леко хрупкави. Когато са почти готови, добавяме нарязан на ситно зелен лук , разбъркваме леко и всичко подправяме с ½ с.л. куркума и сол на вкус, прехвърляме ги към готовия ориз.

В същия тиган изпържваме поотделно гъбите в малко мазнина. След което изпържваме и предварително нарязаните на дребни филийки пилешко филе, оваляни в разбито яйце и брашно и подправени с малко сол.

Изпържените гъби и пилешко месо ги прехвърляме към ориза. Към ориза добавяме 3 с.л. настърган пармезан, 1/2 ч.ч. соев сос и сол на вкус.

Разбъркваме хубаво и ориза е готов за поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: