Овечеполска чорба със свински джолан и гъби

16/03/2017
"Тази супа ще ви стопли и в най-студените зимни дни, но с удоволствие бихте я хапнали и по всяко друго време "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измиваме джолана и го слагаме да се вари в тенджера под налягане заедно със ситно нарязания лук и 2 с.л. сол.

След като заври водата, затваряме тенджерата и варим 30 мин.

Обелваме, измиваме и нарязваме картофите на средно големи кубчета, моркова и чушката - на малки кубчета, пънчетата на гъбите ги режем на по- едри кръгчета.

След като се е сварил джоланът, го изваждаме от бульона и слагаме всички зеленчуци.

Махаме месото от кокала и го връщаме в бульона. Варим до готовност на зеленчуците.

Нарязваме магданоза и го добавяме малко преди да изключим чорбата.

След като позастине, добавяме сол на вкус и застройваме.

Разбиваме жълтъка с киселото мляко в купа, добавяме от чорбата във сместа и разбъркваме. Изсипваме бавно в останалата чорба бъркайки.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар