Бабиното тесто за пица

17/03/2017
РАГот РАГПомощник Готвач
"Изпитана рецепта за тесто за пица, която сме научили от баба - пригответе и споделете и коментирайте "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 745
  • Преглеждания за месеца909
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 900 г - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте содата в киселото мляко. В голяма купа смесете всички сухи съставки без брашното и ги разбийте заедно с яйцата.

Пресейте брашното и изсипвайте бавно, бъркайки енергично през цялото време.

Замесете меко тесто. Месете, докато се получи гладко и хубаво тесто. Колкото повече се меси, толкова по-добре.

Ако не се разкъсва или троши след издърпване, значи е готово. Оставете го да втаса за около 40 минути.

В такова съотношение тестото е подходящо за направата на две средни пици или три малки. За да направите само една средно голяма пица намалете продуктите наполовина.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар