Вкусен ориз с гъби и бекон

17/03/2017
"Обзалагаме се, че ще изядете този ориз с бекон и гъби по-бързо, отколкото ще го приготвите "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо701
  • Преглеждания за месеца700
  • Преглеждания за седмицата553
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарязвате морковите и чушката на кубчета. Гъбите се нарязват на филийки и всичко се запържва в олио. След като сте ги запържили, ги изваждате с решетъчна лъжица.

В мазнината се слага свинският бекон, докато се изпържи, маха се с решетъчна лъжица и в мазнината се слага изчистеният и измит ориз. Оризът се бърка, когато стане бял - около 5 мин.

Оризът заедно с бекона и зеленчуците се слага в тава. Добавяме чубрица, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме добре.

Добавя се вода на принципа 3:1, слагаме 3 чаши вода, с която сме измерили ориза.

Слагаме да се пече на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар