Топчета от сирене и кашкавал

17/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Мислехме само да похапнем, но с тези топчета като ни се отвори една глътка - та си отворихме и биричка "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 469
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кашкавал – 200 г
  • краве сирене – 200 г
  • брашно – 6 с.л.
  • яйца – 2 бр.
  • бакпулвер – 2 к.л.
  • лимонов сок – 2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правят се смесите за топчетата поотделно.

Настържете кашкавала на ситно ренде и прибавете към него 4 равни супени лъжици брашно. Разбийте едно яйце и го добавете към кашкавала.

Угасете една кафена лъжичка бакпулвер в една чаена лъжичка лимонов сок, прибавете го и размесете до гладко лепкаво тесто.

Приберете сместа в хладилник да престои 30 минути.

Настържете сиренето и направете сместа по същия начин, както се приготвя с кашкавала, само че тук прибавете още 2 лъжици брашно, тъй като сиренето е по-водно. Оставете и тази смес в хладилника за половин час.

Предварително оформете с мокри ръце топчетата от отделните смеси. Направете ги с големина на орех.

Сгорещете касерола с обилно олио и пускайте топчетата да се пържат до златисто.

Поднесете със зеленчуци по желание - краставица, домат, маслини.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар