Сладки локумени топчета

17/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваПомощник Готвач
"Стават толкова вкусни, че не кутия с капак, ами кутия с катинар няма да ги опазят от лакомниците "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 998
  • Преглеждания за месеца4997
  • Преглеждания за седмицата508
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, добавете предварително смесените кисело мляко и амонячна сода, разтопената и охладена мас и ваниловата захар, разбъркайте добре съставките и замесете меко и еластично тесто, ако е нужно, добавете брашно за доомесване.

Разделете тестото на малки оформени (колкото орех) топчета. Всяко топче леко разплескайте на питка и добавете парче локум, отново оформете на топче.

Така оформените топчета подредете в тава, постлана с хартия за печене, печете в предварително нагрята на 180 градуса до златист цвят.

Още горещи ги оваляйте в предварително смесените пудра захар и пакетче ванилия.

Аз процедирам така - в книжен плик смесвам захарта с ванилията, поставям няколко горещи топчето и разклащам плика. Подредете в подходяща чиния и оставете да се охладят.

Съхранявайте локумените топчета в кутия с капак. Колкото повече престояват, толкова по пръхки стават.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар