Питка с извара и масло

17/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"С тази питка, която направо се топи в устата, няма да имате нужда от друго ядене "
Приготвяне90 мин.
Готвене35 мин.
Общо125 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо265
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте половината от прясното мляко и прибавете маята и захарта, разбъркайте и оставете на топло да шупне. Разбийте яйцето с вилица, към него добавете олиото, затоплените прясно и кисело мляко и солта.

Пресейте брашното, направете кладенче и сипете в него яйчената смес и втасалата мая, замесете меко и гладко тесто. Завийте тестото със стреч фолио и оставете на топла място да удвои обема си.

Втасалото тесто разделете на две равни части. Едната част, разделете на 4 равни части и ги оформете на топки. Втората част от тестото, разделете на 5 равни части и оформете на топки.

С помощта на точилка разточете поотделно първите 4 топки на листа с диаметър 15 см, намажете ги с предварително смесените и добре разбъркани олио, масло и извара. Навийте всеки лист на руло и с пръсти малко увеличете диаметъра му.

Разрежете рулата на две равни части косо и подредете в кръг в тава, покрита с хартия за печене с разреза навън.

По същия начин процедирате и с по-малките 4 топки и подредете върху първите – между разрязаните рула. Петата топка поставете в средата на питката.

Намажете оформената питка с разбитите жълтък и олио и поръсете със семената и оставете за около 40 минути на топло. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути до златист цвят.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар