Печени свински джолани, краче и ухо

17/03/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Всеки път като чуем вкусно свинско си представяме това печено джоланче, краче и ухо "
Приготвяне10 мин.
Готвене55 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 020
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински джолан - 2 бр.
  • свинско ухо - 1 или 2 бр.
  • свински крачена - 1 или 2 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • чесън - 1/2 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме свинският джолан, ухото и крачето в херметическа тенджера с вода, добавя се сол и дафиновите листа.

След като заври водата, затваряме тенджерата и варим за 35 мин.

Подготвяме си подправките и тавичка, в която ще ги позапечем.

Слагаме джоланите, ухото и крачето в тавичката, подправяме с черен пипер, червен пипер и чесън.

Добавяме един черпак от бульона и слагаме да се запече за 20 мин.

Вадим от фурната и ги сервираме топли с гарнитура по желаниеподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар