Дивечови кюфтета на скара

17/03/2017
"Представяме ви победителите в състезанието за най-вкусна скара - тези дивечови кюфтета "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо446
  • Преглеждания за месеца445
  • Преглеждания за седмицата84
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг от дивеч
  • кайма - 500 г купешка (по желание)
  • лук - 1 глава
  • чушка - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • шарена сол - по желание
  • бира - 100 - 200 мл

Начин на приготвяне

В подходящ съд се слага каймата. Към нея се добавят чушката, лукът (нарязани на ситно), чесънът, пресован, и подправките.

Добавя се бирата и се замесва хубаво.

Вместо бира може да сложите газирана вода. Оставя се да поеме всичко и се оформят кюфтета, като се плескат хубаво, защото каймата се свива.

Пекат се на скарата до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар