Свински бузи във винен сос

17/03/2017
Йорданка Ковачеваот Йорданка КовачеваПомощник Готвач
"Казват, че свинските бузи са най-вкусната част от прасето и ние имаме доказателство за това. Сега остава само да го опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо215
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свински бузи - 400 г (около 4 бр.)
  • лук - 1 глава, голяма
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • селъри - 1 стрък
  • морков - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червено вино - 250 мл
  • вода - 2 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • бульон - 1 кубче, месен или зеленчуков по желание
  • зехтин - 50 - 60 мл
  • кайенски пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Овкусете месото със черен пипер и го запечатайте на силен огън във зехтина за 1-2 минути от всяка страна. Извадете в чиния и завийте със алуминиево фолио;

2. В същия съд с мазнината запържете накълцания лук, морков, чесън и селъри със щипка сол до омекване на зеленчуците. Прибавете лъжичката доматено пюре и гответе още две минути;

3. Изсипете виното и изчакайте да се редуцира и алкохолът да се изпари, веднага след това добавете водата и кубчето бульон (по желание);

4. Пасирайте до гладка консистенция и сложете заделеното месо заедно със соса и дафиновите листа (тук е моментът, ако желаете да добавите и кайенски пипер) на тих огън за около 40 мин или докато прецените, че месото е достатъчно крехко (зависи от големината на свинските бузки);

5. Сервирайте месото, залято с вкусния сос и гарнирайте с картофки по желание;

Този тип свинско месо се топи в устата и е невероятна вкусотия, предпочитам бузките пред която и да е друга част на прасето. Приканвам всеки, който все още не е опитал, да го направи, и гарантирам, че няма да съжалява.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар