Пиле със зеле, картофи и ориз

17/03/2017
Зарчетоот ЗарчетоЧирак
"Взехме всичко, което обичахме и го комбинирахме в една тава, получи се много вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца404
  • Преглеждания за седмицата197
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • пиле - около 1 кг, може и бутчета
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кисело зеле - около 1 кг
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • морков - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. (смлян)
  • кимион - 1 ч.л. (смлян)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - ½ ч.ч.
  • зелев сок - 4 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.

Начин на приготвяне

Нарязаното на порционни парчета пиле се запържва леко в олиото, изважда се от тигана и в същата мазнина се запържва нарязаните на ситно лук, морков, картофите и червеният пипер.

В намазана с олио тавичка се слага първо измитият ориз, след това половината от нарязаното кисело зеле и се разстила хубаво, отгоре се слага сместа от задушените картофи и моркови, поръсва се обилно с черен пипер и кимион.

Най-отгоре се слага другата половина от нарязаното зеле, отново се поръсва с черен пипер и кимион и се добавя още малко олио.

Правят се гнезда в сместа и в тях се нареждат парчетата пилешко месо.

Всичко се залива със зелевия сок (смесен с водата) и се пече в предварително загрята фурна около 35 -40 минути.

Ястието може да се поднесе както топло, така и студено.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Зарчето
Зарчето
17.03.2017 16:29
Благодаря! :)
0
0
Administrator
Administrator
17.03.2017 16:24
Прекрасна рецепта и много добре представена!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв