Богата содена питка без месене

17/03/2017
"Не трябва да сте майстор, за да приготвите тази вкусна питка "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо843
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко. Когато угасне, добавете солта, захарта и оцета.

В дълбока купа пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете в кладенчето киселото мляко и бъркайте енергично с дървена лъжица, докато брашното го поеме цялото.

На тънка струйка изсипете водата, като не спирате да бъркате. Ако е необходимо, добавете още вода или брашно. Тестото трябва да стане малко по-гъсто от кексово тесто, но все пак да се разлива. Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и оставете на стайна температура да почине около час.

Докато тестото почива, нарежете маслото на дребни кубчета. С едно-две от тях намажете дъното на подходяща за печене тава и поръсете отгоре с галета, както когато набрашнявате тавата.

Изсипете готовото тесто в тавичката. Поръсете със слънчогледовите семки, маковото семе и малко галета. Отгоре небрежно разпръснете кубченцата краве масло.

Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Когато питката е готова, напръскайте с вода и покрийте с памучна кърпа.

Консумирайте топла с масло и сирене.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар