Мегавкусен сандвич

17/03/2017
"Мегавкусен сандвич за мегагладни хора - защото ние така обичаме да готвим "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 249
  • Преглеждания за месеца496
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • пърленка - 1 бр. или питка
  • краве масло - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • свинско месо - 250 г от бут
  • домат - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • топено - 100 г пушено сирене
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • копър - 2 щипки
  • чесън - 1 бр. скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л. слънчогледово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте свинското месо поне за поне час преди приготвяне на сандвича. За целта в купа сложете месото, 2 с.л. олио, сол, черен пипер на вкус и червен пипер. Разбъркайте добре с ръце и оставете да почива в хладилника, като го покриете с фолио за свежо съхранение.

Предварително подгответе и чесновия сос. В сосиера разбъркайте киселото мляко, майонезата, една скилидка ситно накълцан чесън, сол на вкус и копър. Оставете в хладилника.

В тефлонов тиган загрейте една с.л. краве масло и изпечете свинското месо. Нарежете месото под ъгъл на по-дребни парчета. Добавете в тигана още една лъжица масло и изпържете три яйца на очи, като задължително оставите жълтъците им рохки.

Вземете пърленката/питката и я срежете на две половини като за блатове за торта. В случая съм използвала содена питка от рецептата Богата содена питка. С четка намажете двете половини с останалото в тигана краве масло и ги запечете, докато хванат хрупкава коричка и станат все едно са печени на скара.

Докато е още топла, върху едната половина - в случая горната - подредете тънко нарязани парчета кашкавал, за да се разтопят.

Започнете да подреждате сандвича: в чиния поставете запечената долна половина, отгоре поставете яйцата с жълтъците към хляба, намажете обилно с чесновия сос, след това подредете свинското месо, топено-пушеното сирене, домата, нарязан на кубчета или колелца /според желанието/ и захлупете с втората половина на питката, върху която кашкавалът се е разтекъл. Разрежете сандвича на четири чрез два диагонални разреза и консумирайте с удоволствие.

Не се препоръчва за хора с висок холестерол.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
17.03.2017 20:29
Питката ти е много хубава, бих я хапнала, дори и да не е на сандвичи пак ще ми е мега вкусна, но замисъла е добър. Може да се сложи питката като се напълни в грил скара и да се притисне с капака за няколко минути да си отпуснат съвсем вкусовете, с това свинско.. цяло бижу :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв