Месни копанки с плънка

17/03/2017
Зарчетоот ЗарчетоЧирак
"Вкусно и ефектно предложение за очаквани и неочаквани гости - хапнете и споделяйте "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 314
  • Преглеждания за месеца333
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Поръсете каймата със сол на вкус, черен пипер и кимион. Разбъркайте и оставете поне половин час на хладно да се овкуси.

Намажете с олио вътрешната част на 6 бр. метални купички или подходящи съдове за печене. Разделете каймата на толкова топчета, колкото са ви купичките. С намазнени с олио ръце оформете каймата и я разстелете по дъното и по страните на купичките.

Обелете и измийте картофите. Настържете ги на по-едро ренде в купа и добавете към тях 1 чаена лъжичка сол. Разбъркайте и оставете да преседи за 15 – 20 минути, за да се отдели водата. С ръце силно изстискайте водата от картофите и ги прехвърлете в друга купа. Овкусете ги с нарязания на ситно чесън, обезкостените и нарязани на ивички маслини, наситнения копър, чубрица, щипка сол, черен пипер и кимион. Добавете и две супени лъжици олио и разбъркайте хубаво всички съставки.

С получената смес напълнете копанките от кайма, като накрая в средата на всяка направете с пръсти малък отвор. Печете в предварително загрята на 240 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор около 20 – 25 минути, докато картофките се зачервят.

На котлона запържете маслото с олиото и оставете да се поохлади.

Разбийте двете яйца заедно с маслото и полейте със сместа всички купички, като използвате лъжица. Трябва да се паднат на купичка поне около 2-3 супени лъжици. Върнете във фурната, като намалите на 180 градуса и печете още 5 минути. След като изтекат, извадете кошничките от фурната, поръсете ги с настъргания кашкавал и върнете обратно за още 5 минути да се зачерви кашкавала.

Оставете няколко минути да се охладят и извадете от купичките готовите месни гаванки.

Сервирайте със стрък пресен копър.подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
17.03.2017 20:21
Много интересно предложение, непременно ще го направя, предполагам че с плънката може да се импровизира.. харесаха ми.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв