Шарен кекс от месо

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
Шарен кекс от месо
Снимка: Мина Димитрова
1 / 8
18/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Един кекс, който ще ви накара да си отворите студена биричка - хапвайте и споделяйте"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • печен пипер - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • хляб - 4 филии
  • прясно мляко - за накисване на хляба
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 180 г твърд
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите почистете, сварете и нарежете на малки кубчета. Печения пипер обелете от люспите и нарежете със същата големина като морковите.

Лука нарежете на ситно.

Смесете каймата с яйцата, подправките и четирите филии хляб без кората. Добавете лука, морковите и пипера.

В правоъгълен съд за кекс постелете хартия за печене или алуминиево фолио.

То трябва да покрива дъното и стените на формата. Изсипете сместа и печете във умерена фурна на 180 градуса 45 минути. След като се изпече, го поръсете с настъргания кашкава и допечете до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: