Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фритата»Фритата батата със спанак и 4 вида сирена

Фритата батата със спанак и 4 вида сирена

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Фритата батата със спанак и 4 вида сирена
Снимка: Евтини Рецепти
2 / 4
18/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ще се влюбите в тази фритата от пръв поглед!"

Необходими Продукти

  • батат - 1 голям
  • камембер - 50 г
  • моцарела - 1 бр.
  • сирене - 100 г бяло саламурено
  • кашкавал - 100 г
  • спанак - 400 г
  • масло - 30 г
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате, нарязвате на дребно 1 батат и го сварявате с малко морска сол. Докато се вари, накълцвате на ситно 400 г спанак и го задушавате в малко масло.

Когато бататът е готов, изцеждате водата и го намачквате с малко масло.

Намаслявате тавичката, в която ще го печете, и изсипвате пюрирания батат като основа. Леко издърпвате краищата нагоре като бордюр.

В средата натрошавате бяло саламурено сирене. Върху него изсипвате вече изстиналия спанак, разбъркан с 3 яйца. Върху тях нарязвате една моцарела на шайби и я слагате отгоре.

В празните дупки нарежете камембер и наредете. И накрая за разкош настържете обилно кашкавал. Слагате го да се запече в загрята на макс фурна до хубав загар. Много леко и вкусно :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: