Шиш с 3 вида месо и зеленчуци

18/03/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач2801011264
"Опасно вкусен шиш с три вида месо -който го надуши, не може да му устои "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо575
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свинско месо - 200 г (плешка или врат)
  • пилешко месо - 200 г
  • телешко месо - 200 г
  • наденица - 2 бр. луканкова
  • гъби - 2 - 3 бр.
  • кромид лук - 2 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • за марината
  • бира - 500 мл
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, отцедете го от водата и го нарежете на парчета.

Направете за марината кашичка от зехтина, черния пипер и солта и намажете с нея парчетата месо от всички страни.

Така овкусеното месо преместете в съд с похлупак и оставете в хладилника поне за 6 часа.

След като постои в хладилника минимум шест часа, залейте с бирата, така че да покрие месото и върнете в хладилника за още шест часа или за цяла нощ.

Месото се запича с малко олио за няколко минути на горещ тиган, като се обръща и от двете страни, за да се запечатат соковете му.

Готовото месо се нанизва на шиш, като се редува с лук, нарязан на половинки, резени чушка, цели гъби и парчета наденица.

Пече се на предварително нагорещена скара, намазана със сланинка или на истинска жар. Върти се от всички страни, за да се изпече равномерно.

Сервирайте направо с шиша, гарнирано с подходяща за сезона салата.подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар