Карфиол със сирена

18/03/2017
"Карфиол с уникален сос - сервирайте с бяло вино и се насладете на ястие, което гали небцето "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо744
  • Преглеждания за месеца743
  • Преглеждания за седмицата504
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • карфиол - 1/2 глава /500 г/
  • сирене рокфор - 100 г
  • сирене филаделфия - 100 г
  • сирене грюер - 150 г
  • готварска сметана - 250 мл
  • прясно мляко - 60 мл
  • масло - 40 г
  • бял пипер - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички с големина, предпочитана от вас. Пуснете го във вряща подсолена вода за 7 минути и след това го отцедете добре.

В тенджерка изсипете сметаната и млякото и загрейте на среден до слаб огън. Овкусете със сол и прибавете натрошения Рокфор и сиренето Филаделфия. Бъркайте до пълното им разтваряне и накрая добавете 20 г от маслото и овкусете с белия пипер и индийското орехче. Разбъркайте добре.

На дъното на тавичка поставете останалото масло (на парченца) и наредете розичките от карфиол, поръсете ги със сол, ако е необходимо. Отгоре залейте със сос от сирена и върху него настържете сиренето Грюер.

Поставете във предварително загрята на 200-220 градуса фурна за 7-8 минути или до приятен златист загар.

Сервирайте предястието, като поръсите с магданоз и в компанията на стръкче пресен чесън.

Наслада за сетивата!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар