Печена картофена торта

18/03/2017
"Обожаваме торти, които се поднасят с бира, а тази е сред най-любимите ни "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 340
  • Преглеждания за месеца7339
  • Преглеждания за седмицата1046
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сварете картофите необелени. Обелете сварените картофи и ги сложете в купа. Намачкайте ги и прибавете яйцата, солта и черния пипер. Разбъркайте и добавете брашното на два пъти, като разбърквате.

В тиган загрейте олиото и сложете нарязания лук. Махнете ципата от суджука и го накъсайте.

Щом лукът се позапържи, добавите суджука. Запържете за кратко и махнете от котлона. Във форма за торта сложете половината пюре. С решетъчна лъжица извадете изпържената смес и я нанесете равномерно върху пюрето.

Рендосайте кашкавал, като си заделите малка част от него. Покрийте с останалото пюре и леко притиснете с пръсти. Печете на 180 градуса около 40 минути.

Малко преди да я извадите от фурната, сложете и останалия рендосан кашкавал. Минете с нож между тортата и борда и я освободете от ринга.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Росица Борисова
Може ли в тавичка,а не в ринг за торти?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв