Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Печена картофена торта

Печена картофена торта

Печена картофена торта
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Обожаваме торти, които се поднасят с бира, а тази е сред най-любимите ни"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 180 г
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • суджук - 400 г Суров (или сурова наденица)
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - около 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите необелени. Обелете сварените картофи и ги сложете в купа.

Намачкайте ги и прибавете яйцата, солта и черния пипер. Разбъркайте и добавете брашното на два пъти, като разбърквате.

В тиган загрейте олиото и сложете нарязания лук. Махнете ципата от суджука и го накъсайте.

Щом лукът се позапържи, добавите суджука. Запържете за кратко и махнете от котлона. Във форма за торта сложете половината пюре. С решетъчна лъжица извадете изпържената смес и я нанесете равномерно върху пюрето.

Рендосайте кашкавал, като си заделите малка част от него. Покрийте с останалото пюре и леко притиснете с пръсти. Печете на 180 градуса около 40 минути.

Малко преди да я извадите от фурната, сложете и останалия рендосан кашкавал. Минете с нож между солената торта и борда и я освободете от ринга.

Печената картофена торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
517
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Борисова
Росица Борисова
Може ли в тавичка,а не в ринг за торти?
26.03.2017 15:33
1
Покажи всички подкоментари