Картофено пюре с коприва

18/03/2017
Васил Петковот Васил ПетковНовак
"Вкусна вегетарианска гозба с аромат на пролет - опитайте това свежо картофено пюре с коприва "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се варят обелените картофи около 30 минути, намачкват се на пюре с подходящ уред или вилица, но не с миксер.

Отделно се загрява около 20 г масло и се добавя 250 мл прясно мляко. Подгрява се 1-2 минути на котлона - да е топло, и се прибавя към пюрето.

Бърка се до сравнително хомогенна смес. Добавя се около 50 г сирене -натрошено, т.е. намачкано с ръка. Разбърква се. Добавя се към сместа + салца или домати /наситно/, около 4-5 лъжици. Бърка се.

Копривата се измива с топла вода, отделят се дръжките и пр. и се вари в тенджера около 15 мин, отцежда се и се нарязва наситно. Прибавя се към сместа с пюрето, а също така и нарязаният на ситно лук и пр. подправки.

Яйцата се приготвят стандартно в тиган, поръсват се с червен пипер и се поставят върху готовото пюре. Става чудесно!

Важно е да се каже, че същото ястие може да се приготви и с 1 кг картофи, като прясното мляко ще бъде около 150 мл, а другите съставки - почти същите !подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар