Агнешки бут с картофи

17/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510327
"Хайде, запретвайте ръкавите и влизайте в кухнята. За приготвянето на това агнешко не се изискват специални умения, а е неустоимо вкусно!"
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 637
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки бут - 1 цял
  • картофи - 1, 2 кг
  • лук - 2 връзки зелен или 2 - 3 глави кромид
  • чесън - няколко скилидки
  • девесил - нqколко стръкчета
  • дафинов лист - 2 броя
  • бахар - 6 зърна
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мазнина - около 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкия бут добре натъркайте със сол, млян черен пипер, червен пипер и с разтопено масло. По желание го шпиковайте с разполовени скилидки чесън.

Сложете го в намазнена тава със стръкчета девесил, бахара, 2 дафинови листа, полейте с чаша вино и сложете да се пече за около 2 часа под фолио.

След това в тавата прибавете предварително почистените и нарязан, объркани с подправки картофи. Ако използвате пресни картофи - сложете ги цели.

Долейте малко вода и върнете всичко да се пече без фолио до омекване на картофите. По желание добавете пресен розмарин за допълнителен аромат.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!