Курабийки топчета с локум

18/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Курабийки с локум, които да хапнете на една хапка - кой може да им устои "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 905
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • яйца – 5 бр.
  • захар – 1½ ч.ч.
  • мас – 1 ч.ч. разтопена
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • амонячна сода – 1 пак.
  • сода бикарбонат – ½ ч.л.
  • лимон – 1 бр. кората
  • ванилии – 2 бр.
  • брашно – около 1 кг
  • локум – 2 кутийки за плънка
  • орехи – 200 г смелени за овалване
  • краве масло – 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа чукнете яйцата, като отделите два от белтъците в друга малка купа. Към яйцата добавете захарта и разбийте добре до усвояването ѝ.

Прибавете разтопената (не гореща) мас, ванилиите, настърганата лимонова кора и киселото мляко, смесено с двата вида сода. Разбъркайте много добре до еднородна смес и прибавяйте от пресятото брашно на етапи до меко и гладко тесто.

Разтопете маслото, след като се поохлади, добавете отделените белтъци и с вилица разбъркайте, докато се смесят добре.

От тестото оформете топчета, големи колкото орех, разплескайте всяко топче на питка и добавете парченце локум в средата и отново оформяте на топче.

Оваляйте оформените топчета в белтъчната смес, а после в смелените орехи.

Подредете топчетата в голяма постлана с хартия за печене тава на разстояние едно от друго. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до лек загар.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар