Селски сладкиш с праскови

18/03/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач 2x
"Не чакайте да станат прасковите - този сладкиш е уникално вкусен, приготвен с компот от праскови "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 064
  • Преглеждания за месеца285
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. След това прибавяме разтопеното краве масло, млякото и ванилията.

И най накрая при постоянно бъркане добавяме и пресятото брашно с бакпулвера.

Готовата смес изсипваме в тава, намазана с масло и посипана с малко брашно.

Отгоре нареждаме прасковите, почистени от кожички и нарязани на малки парченца.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин.

Сервираме с поръсена пудра захар.

Забележка: Сладкишът може да се направи и с други плодове по ваше желание.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена
Елена
19.03.2017 14:10
Направих го с тази разлика , че добавих портокалова кора , намалих брашното на чаша и половина , сложих почти 1 ч.ч. олио и накрая го сиропирах със сока от компота . Стана прекрасен ! Благодаря ! ;)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв