Селски сладкиш с праскови

18/03/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2382837322
"Не чакайте да станат прасковите - този сладкиш е уникално вкусен, приготвен с компот от праскови "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 581
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. След това прибавяме разтопеното краве масло, млякото и ванилията.

И най накрая при постоянно бъркане добавяме и пресятото брашно с бакпулвера.

Готовата смес изсипваме в тава, намазана с масло и посипана с малко брашно.

Отгоре нареждаме прасковите, почистени от кожички и нарязани на малки парченца.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин.

Сервираме с поръсена пудра захар.

Забележка: Сладкишът може да се направи и с други плодове по ваше желание.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Теодора Иванова Каменова
Не бих заменила маслото с олио,вкуса и аромата на сладкиша ще "пострада"
0
0
Елена
Елена
19.03.2017 14:10
Направих го с тази разлика , че добавих портокалова кора , намалих брашното на чаша и половина , сложих почти 1 ч.ч. олио и накрая го сиропирах със сока от компота . Стана прекрасен ! Благодаря ! ;)
1
0
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Радвам се, че сладкиша ви е харесал. И аз ще пробвам вашият начин :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв