Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Северозападно реване

Северозападно реване

ViktoriaViktoria
Чирак
63437133463
Северозападно реване
Снимка: Viktoria
1 / 2
23/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Казват, че най-вкусното реване се прави в Северозападна България, оставяме на вас да прецените"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • прясно мляко - 150мл
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • За сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилова есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме с миксер яйцата и захарта. Добавяме постепенно олиото и продължаваме да разбъркваме и след това прясното мляко.

Взимаме дървена лъжица, с която ще разбъркваме сместа. Добавяме брашното заедно с бакпулвера и след това гриса.

В предварително намазнена и набрашнена тава изсипваме сместа. Печем на 160 градуса до готовност. След като се опече, оставяме да изстине и нарязваме пожелание.

В тенджера изсипваме водата и добавяме захарта. Сиропът е готов, когато почва да се сгъстява. Махаме от котлона и изсипваме ваниловата есенция.

Оставяме леко да се охлади, но да не е студен, и заливаме реването.

Оставяме в хладилника за една нощ и е готово за консумиране.

Северозападното реване е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: