Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Пълнено агнешко шкембе

Пълнено агнешко шкембе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пълнено агнешко шкембе1 / 2
17/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.

Необходими Продукти

  • агнешка глава - 1 брой
  • агнешко месо - 250 г
  • агнешко шкембе - 1 цяло
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • боб - 150 г сварен
  • черен пипер - млян и на зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 3 броя
  • мазнина
  • вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешката глава и я сварете. След това обезкостете и накълцайте ситно месото от нея, мозъка и езика.

Свинското месо също нарежете дребно и сложете да се запържи в сгорещено олио, след което добавете накълцания лук, чесън, месцата от агнешката глава.

Щом се позапържат, долейте 50 мл вино, добавете подправките и боба. Посолете на вкус и напълнете почистеното и подварено агнешко шкембе.

Зашийте, намажете го с мазнина и сложете да се пече под фолио за 2 часа в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

копривка
копривка
А защо в съставките свинското го няма?
09.02.2015 06:29