Кимбап

18/03/2017
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Пикантно предложение за любителите на корейската кухня - ето с какво да изненадате гостите си днес "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 300 г говежда
  • краставица - 1
  • морков - 1
  • ряпа - консерва маринована танмуджи
  • маруля - 1
  • нори - 1 пакет листа
  • яйца - 2 бр.
  • късозърнест ориз - 350 г
  • оризов оцет - 8 с. л.
  • захар - 1 с. л.
  • мазнина
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измития ориз се оставя да се отцеди за 1 час. Сварява се в 420 мл вода за 15 мин на слаб котлон. След като се свари, го ставете под капак да престои за още 10 минути, като котлонът се изключва.

Каймата се овкусява с подправките и се запържва.От разбърканите яйца, подправени с малко сол и захар, се изпържват 2 тънки омлета. Омлетите се навиват на руло и се разрязва по дължина.

Краставицата, морковът и марулята се режат на продълговати и тънки парченца.

Оризът се овкусява с оризовия оцет, 1 с. л. захар и 2 щипки сол /или малко повече/.

Пригответе си бамбукова рогозка, сложете един лист нори, отгоре разпределете плосък пласт ориз. В средата се слагат всички зеленчуци, яйцата и месото. Навива се, както се навива суши.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар