Соеви кюфтета с картофи и тиквички

19/03/2017
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42710563553
"Наистина уникални кюфтенца с много интересен вкус - направо няма да повярвате, че са веган "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и след като изстинат, се белят и рендосват.

Тиквичката се бели, рендосва, посолява и се оставя за 10 минути да пусне вода. Изцежда се внимателно и се прехвърля при картофите.

Соевата кайма се слага за 2-3 минути във вряща вода, след което се изцежда хубаво и се слага при останалите продукти. Лукът се рендосва и заедно с яйцето и подправки на вкус се замесва при вече приготвените продукти.

Ако сместа е прекалено рядка, добавете галета, така че да се сгъсти колкото обикновена смес за кюфтета.

Оформяте кюфтенцата, овалвате ги в брашно и ги редите в тава, която слагате за 15-20 минути във фризер, за да стегнат и да не се разпадат при пърженето. Пържат се в добре сгорещено олио.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар