Безглутенови макарони с гъби и домати

19/03/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Здравословно предложение за обяд, което не прави компромис със страхотния вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо91
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • безглутенови макарони - 100 - 150 г
  • маргарин - 40 г за готвене
  • сол
  • олио - за варене на макароните
  • сол - 1 щипка за варене макароните
  • черен пипер
  • риган - за гъбите
  • гъби - 50 - 60 г пресни
  • оризово брашно - 1 с.л. за соса
  • магданоз
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка кипваме вода с щипка сол и олио (1 с.л.). Слагаме макароните и сваряваме. Готовите макарони отцеждаме от водата и обливаме със студена вода. Оставяме в цедка да се отцеждат.

Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме. Слагаме в тенджерка, прибавяме маргарин за готвене (40 г), малко вода, сол, черен пипер и риган на вкус.

Задушаваме гъбите, докато останат на мазнина и като започнат да се запържват, ръсваме оризово брашно (1 с.л.). Разбъркваме и наливаме вода, като продължаваме разбъркването.

Получената каша с гъби варим до предпочитаната гъстота. Готовият гъбен сос смесваме с макароните, разбъркваме и гарнираме с чери домати и пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар