Сладкиш с козунак, банани и шоколад

19/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор499334972
"Перфектното предложение не за Великден, а за дните след него, когато у дома ще бъде пълно с козунаци "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 216
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • козунак – 1 бр.
  • банани – 2 бр.
  • шоколад – 100 г
  • сметана – 300 мл (течна)
  • прясно мляко – 300 мл
  • ванилия – 2 бр.
  • яйца – 3 бр.
  • захар – 120 г
  • кафява захар – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с крема - за целта разбийте яйцата със захарта и ванилиите. Добавете сметаната и прясното мляко, разбъркайте до хомогенна смес.

Начупете шоколада на малки парчета, а бананите нарежете на тънки филийки.

Постелете с хартия за печене дъното на форма за печене на торти. Накъсайте козунака на малки хапки, наредете ред от тях във формата и леко притиснете с пръсти, за да се оформи като блат.

Наредете половината нарязани банани и поставете тук-там парченца шоколад. Следват хапки козунак и отново притиснете с пръсти, ред банани и парчета шоколад.

Завършете сладкиша с ред козуначени хапки, притискате добре и поливате с разбъркания крем.

Поръсвате сладкиша с кафявата захар и поставяте формата в предварително нагрята фурна на 180 градуса, печете до готовност на крема.

Изключително бърз, сочен и много вкусен десерт от останали сухи козунаци.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар