Дроб сарма от пилешки дреболии

19/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Дори и да не сте толкова гладни, пак няма да може да устоите и ще си хапнете една порция от тази ароматна дроб сарма с пилешки дреболийки "
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 110
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки дреболии – 1 кг (дробчета, сърца и воденички)
  • ориз - 250 г
  • лук – 2 глави
  • олио – 3 с.л.
  • краве масло – 20 г
  • зелен лук– 10 бр. (пера)
  • черен пипер – 0.5 ч.л.
  • джоджен – 1 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити дреболии (без дробчетата) поставете в тенджера с посолена вряла вода, преди да заврат отново, отпенвайте образувалата се пяна.

Оставете да поврат около час, 10 минути преди да ги отнемете от огъня, поставете и дробчетата. Извадете сварените дреболии и нарежете на малки кубчета, подредете ги на дъното на тавата, в която че печете дроб сармата.

В тиган налейте олиото, добавете маслото да се нагреят, прибавете ситно нарязания стар лук и запържете на слаб огън за около 5-6 минути.

Разпределете равномерно запържения лук върху дреболийките. Нарежете пресните пера лук върху тях, добавете добре почистения и измит ориз.

Прецедете бульона на дреболийките и го налейте в тавата, количеството на прибавения бульон да е 1 литър. Разбъркайте дроб сармата, посолете, ако е нужно, и поръсете черния пипер и джоджена.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до готовност на ориза.

Сервирайте дроб сърмата, като напълните купичка с нея и обърнете в чиния, полейте със сос фриксе или кисело мляко.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар