Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Дроб сарма от пилешки дреболии

Дроб сарма от пилешки дреболии

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Дроб сарма от пилешки дреболии
Снимка: Мария Симова
1 / 2
19/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8
"Дори и да не сте толкова гладни, пак няма да може да устоите и ще си хапнете една порция от тази ароматна дроб сарма с пилешки дреболийки"

Необходими Продукти

  • пилешки дреболии - 1 кг (дробчета, сърца и воденички)
  • ориз - 250 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 20 г
  • зелен лук - 10 бр. (пера)
  • черен пипер - 0.5 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити дреболии (без дробчетата) поставете в тенджера с посолена вряла вода, преди да заврат отново, отпенвайте образувалата се пяна.

Оставете да поврат около час, 10 минути преди да ги отнемете от огъня, поставете и дробчетата. Извадете сварените дреболии и нарежете на малки кубчета, подредете ги на дъното на тавата, в която че печете дроб сармата.

В тиган налейте олиото, добавете маслото да се нагреят, прибавете ситно нарязания стар лук и запържете на слаб огън за около 5-6 минути.

Разпределете равномерно запържения лук върху дреболийките. Нарежете пресните пера лук върху тях, добавете добре почистения и измит ориз.

Прецедете бульона на дреболийките и го налейте в тавата, количеството на прибавения бульон да е 1 литър. Разбъркайте дроб сармата, посолете, ако е нужно, и поръсете черния пипер и джоджена.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до готовност на ориза.

Сервирайте дроб сърмата, като напълните купичка с нея и обърнете в чиния, полейте със сос фриксе или кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: