Пиле с апетитен сос

19/03/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Няма да повярвате колко лесно се приготвя и е толкова вкусно, че цялата чиния ще ометете за нула време "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо342
  • Преглеждания за месеца341
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и правим на порционни парчета. Слагаме порциите в тенджерка, заливаме с вода и сваряваме, като обираме образувалата се пяна.

Бульонът от свареното пиле запазваме. В олио (3 с.л.) задушаваме настъргания лук (1 с.л.) с малко вода и почистените, измити и нарязани пресни гъби (100 г) . Ръсваме черен пипер и сол на вкус.

Прибавяме малко краве масло (20 г) и брашно (1 с.л.) . Разреждаме с малко бульон от варене на пилето, да се получи по-рядка кашичка. Оставяме да се вари. В отделен съд смесваме киселото мляко (3 с.л.) с майонеза (2 с.л.) и малко бульон от пилето.

Изливаме във врящата каша от брашното (която вече се е посгъстила) .

Разбъркваме соса и дръпваме от котлона. В тавичка слагаме пилешките порции, поливаме със соса и поръсваме с настърган кашкавал (50 г). Слагаме ястието да се запече в нагрята силна фурна.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар