Телешки език във винен сос

19/03/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Уникален деликатес, който ще ви остави без думи "
Приготвяне2 мин.
Готвене45 мин.
Общо47 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се слага в закрит съд, добавят се нарязаният на едро лук, карамфилът и дафиновият лист.

Залива се с виното, смесено със солта и пипера. Добавя се и вода, така че езикът да бъде почти изцяло покрит, захлупва се и се вари 5 минути при 100% мощност на микровълновата и 40 минути при 50%.

Езикът се изважда от тенджерата. След като се охлади, се обелва и нарязва на филийки. Сервира се, като се залее със соса от варенето, смесен със сметаната.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар