Козуначени панделки за Великден

19/03/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Разчупете традицията и тази година посрещнете Великден с великолепни козуначени панделки вместо обичайния козунак "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
48 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 419
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена48

Необходими Съставки

  • яйца – 4 бр. (единият жълтък за намазване)
  • захар – 170 г + за поръсване
  • прясно мляко – 250 мл
  • суха мая – 1 пакетче (7 г)
  • ракия – 1 с.л
  • сол – щипка
  • ванилия – 2 пакетчета
  • лимонова есенция – 1 ампула
  • масло – 40 г
  • мас – 40 г
  • олио - 20 мл
  • брашно – 800 г
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купичка сипете една кафена чашка топло прясно мляко, захар една лъжичка, маята и малко брашно, разбъркайте и оставете на топло да се активира.

Разбийте яйцата със захарта и останалите продукти без мазнината. Замесете меко тесто и започнете да вмъквате стопената мазнина, месете, докато я поеме до пълното усвояване.

Оставете тестото на топло да втаса, след което оформете панделките, като разделите тестото на еднакви топки и от всяка разточите малка обла кора, която прегънете на две, средата разрежете на две места.

Краищата прегънете към средата, а средната част обърнете назад. От снимките, които представям, ще добиете представа. Оставете панделките да втасват, след което намажете с разбития жълтък, поръсете със захар и печете в загрята фурна до златисто.

Тези вкусни ароматни панделки са великолепна изненада за Великден! С тях ще изненадате деца и възрастни.подобни рецепти тук

5 15
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

marcheva14  Мария Симеоно
Олеле, Ванче, сега забелязах, че съм забравила да ги поръся със захар... ами...няма захар. Друг път.
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Ваня, разрешавам си да кача снимка на тези прекрасни фльонги. Моите са малко по-плътни, защото топчето тесто го направих от около 100 г. Атрактивни са. В интерес на истината не съм ползвала мас, а масло и олио в полза на маслото. Не мога да пипам мас...не е моята съставка, винаги усещам аромата и това ме дразни. Когато някъде ги публикувам, а това вероятно ще стане, за да се поФаля винаги ще изписвам накрая на рецептата твоето име - Ваня Георгиева - Готвач.
Хубав и светъл празник желая!
0
0
Йорданка Ковачева
Много интересна и креативна форма!! Страхотна рецепта.
Току що ги приготвих, само че не успях да издокарам добре панделките :) ,подобни станаха на вид, а вкусът е чудесен!
1
6

Виж всички коментари или напиши такъв