Агнешко бутче върху спанак

17/04/2012
Dark Angel
отDark AngelНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене140 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 279
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки бутче - 1 брой
  • спанак - 1 кг
  • лук - 1 връзка зелен
  • чесън - 3 стръка зелен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • вино - 100 мл
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се полива със соевия сос и хубаво се натърква със сол, черен, червен пипер и малко разтопено масло. Оставя се да се маринова 2 часа.

Накълцаните лук и чесън се запържват за кратко в малко загряно олио и се добавя почистения и накъсан спанак. Долива се малко вода и се оставя да се задушава, докато спанакът поспадне. Накрая се овкусява с подправки.

Спаначената смес се сипва на дъното на намазнена тава. отгоре се разпределя агнешкото бутче, като се излива и маринатата. Полива се с виното и в тавата се долива още около 1 ч.ч. вода.

Всичко се покрива с фолио и се слага да се пече в загряна умерена фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар