Домашна пица с кайма

19/03/2017
Анелия Цонева
отАнелия ЦоневаПомощник Готвач8516516
"Знаете - най-хубавата пица е домашната, а най-вкусната която може да опитате - е домашната с кайма "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 049
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла водичка с 1 ч.л. захар. В купа пресейте брашното и направете кладенче. Когато маята се надигне, изсипете я в кладенчето и разбъркайте леко с дървена лъжица.

На тънка струйка наливайте водата, докато брашното я поеме, като не спирате да бъркате. Прибавете лъжичка сол и бъркайте енергично. Тестото трябва да е по-гъсто от кексово, лепкаво и да се разлива.

Намажете подходяща за печене тава и изсипете тестото в нея. Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника, докато приготвите плънката.

В чашка сложете 3 с.л. с връх кетчуп, 1 ч.л. чубрица, черен пипер, колкото обичате, и 2 с.л. вода. Разбъркайте, докато сместа се хомогенизира. С лъжица намажете тестото. Обезкостете маслините и без да ги нарязвате, ги заровете в тестото.

Каймата накъсайте и разхвърляйте върху тестото. Топено-пушеното сирене нарежете на кубчета и отново заровете в тестото.

Сложете пицата в студена фурна и пуснете на 180 градуса. Печете до готовност на каймата. Изключете фурната и поръсете с накълцан на ситни кубчета кашкавал и оставете в изключената фурна, докато се разтопи.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар