Зеленчукови тарталети

19/03/2017
"Перфектни за предястие, закуска или събиране с приятели "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За тарталетите
  • картофи - 1.500 г
  • лук глави - 2 бр.
  • яйце - 1 бр.
  • девeсил - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за намазване
  • За пълнежите
  • моркови - 1 бр.
  • кимион - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1 ч.л.
  • маслини - 15 бр.
  • червена чушка - 2 бр., печена
  • домат - 1 бр. малък

Начин на приготвяне

Сварете картофите с кората в подсолена вода. Обелете и ги намачкайте на пюре, като прибавите ситно нарязаният лук, девесил, черен пипер, яйце и сол. Размесете всичко добре и приберете в хладилника поне за час.

През това време си подгответе пълнежите. Настържете моркова и го полейте с 1 ч.л. слънчогледово олио. Добавете щипка сол, щипка кимион и щипка червен пипер. Разбъркайте добре и оставете морковчето да се маринова.

Обезкостете и накълцайте ситно маслините. Обелете и нарежете чушките на малки кубчета. Обелете и нарежете на ситни кубчета и домата.

С четка намазнете силиконови формички за тарталети /или мъфини/.

Намажете и ръцете си с олио и оформете малки топчета от картофената смес. Поставете ги във формичките и леко натиснете в центъра да се образува кладенче.

Запечете на 200 градуса, докато покафенеят ръбчетата, и напълнете всяка тарталета с различна плънка. Печете още няколко минути, докато плънката се глазира.

Внимание: Тарталетите се вадят от формичките само след като са напълно изстинали, иначе има опасност да се счупят. За любителите на силни вкусове поднесете с чеснов сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар