Пълнени чушки Класика

19/03/2017
"Искахме да ги наречем Най-най-най-вкусните класически пълнени чушки, но щеше да е прекалено дълго, затова ги нарекохме просто Пълнени чушки класика "
Приготвяне50 мин.
Готвене80 мин.
Общо130 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 027
  • Преглеждания за месеца756
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • червени чушки - 15 бр. /домашно консервирани специално за пълнене/
  • кайма - 600 г смес
  • бисерен ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • яйце - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • брашно
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и скилидките чесън на ситно, моркова настържете. В сгорещено олио запържете лука до прозрачност, прибавете към него моркова и чесъна, запържете и тях.

Прибавете към зеленчуците каймата, която сте омесили с малко вода, задушете до получаване на трохи. Прибавете към тях измития и почистен ориз, долейте малко вода и задушавайте до полуготовност и изпаряване на водата.

Свалете сместа от котлона, прибавете яйцето, разбъркайте, овкусете с червения и смлян черен пипер и ако е необходимо - още сол.

Наситнете пресен магданоз и прибавете към сместа. С помощта на лъжичка пълнете чушките, потопете отворите в брашно и подредете в тава. Полейте напълнените чушки с олио, долейте вода в тавата или зеленчуков бульон и печете във фурна до готовност.

Поднесете изпечените пълнени чушки с кисело мляко.

Вкусно да ви е!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар