Яхния с печени мръвчици

19/03/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Когато ми остане печена скара - ето в каква вкусна гозба да я превърнете "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо105
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карначе - 1 бр. опечено (може и кюфте, кебапче)
  • пържола - 1 бр. опечена
  • пушен свински бут - 1 - 2 филийки тънко нарязан
  • лук - 2 средни глави
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сок - 1 шише от 500 мл
  • чубрица - 2 щипки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • гореща вода
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато ви е останало я карначе, кебапче, кюфте или пържола - това е рецептата за вас!

Нарязваме лука на ситно. Загряваме олиото и добавяме лука. Запържваме, като постоянно бъркаме, след минута-две добавяме ситно нарязания чесън. След няколко разбърквания добавяме гореща вода - около един пръст и оставаме да ври така.

През това време нарязваме пържолата и карначето на хапки, а също и филийките пушено свинско.

Когато водата при лука изври, добавяме червения пипер и запържваме за секунди. Добавяме веднага доматения сос. Когато заври, добавяме и захарта.

Оставаме да поври така около 10 минути и добавяме още гореща вода - около половин литър.

След още 10 минути добавяме нарязаните месца. Варим на бавен огън още 10-15 мин, добавяме сол на вкус (около 1 к.л., че и по-малко) и чубрицата.

Вадим от соса около 1 черпак в купичка и чакаме да изстине. Тогава правим кашичка с брашното, която после връщаме в тенджерата при непрекъснато бъркане.

Държим на котлона да заври за минута и оттегляме.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар