Морунаж на фурна

20/03/2017
"Прясна рибка с хрупкава коричка, разбира се, че ще трябва да приготвите най-доброто си бяло вино за случая "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предимство е да живееш на Дунава, защото винаги можеш да се сдобиеш с прясна Дунавска риба. Рибата почистете от люспите, перките, вътрешностите и хрилете.

Отстранете главите и опашките, с остър нож направете дълбоки напречни прорези. Накиснете рибата във студена вода и изкиснете. Подсушете и осолете.

Оставете за час рибата да поеме солта. В намазнена тавичка и върху хартия за печене подредете рибата, полейте с зехтин и сока от лимон, посолете с червен и черен пипер, около нея налейте бялото вино.

Печете във фурна до получаване на хрупкава зачервена коричка. Поднесете със свежа салата, лимони или гарнитура по ваш избор, но задължително с много бяло вино! Вкусно да ви е! Наздраве!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар