Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Морунаж на фурна

Морунаж на фурна

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Морунаж на фурна
Снимка: Невена Блажева Иванова
4 / 5
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Прясна рибка с хрупкава коричка, разбира се, че ще трябва да приготвите най-доброто си бяло вино за случая"

Необходими Продукти

  • риба морунаж - 3 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предимство е да живееш на Дунава, защото винаги можеш да се сдобиеш с прясна Дунавска риба. Рибата почистете от люспите, перките, вътрешностите и хрилете.

Отстранете главите и опашките, с остър нож направете дълбоки напречни прорези. Накиснете рибата във студена вода и изкиснете. Подсушете и осолете.

Оставете за час рибата да поеме солта.

В намазнена тавичка и върху хартия за печене подредете рибата, полейте с зехтин и сока от лимон, посолете с червен и черен пипер, около нея налейте бялото вино.

Печете във фурна до получаване на хрупкава зачервена коричка.

Поднесете печената риба със свежа салата, лимони или гарнитура по ваш избор, но задължително с много бяло вино!

Вкусно да ви е! Наздраве!

Морунажът на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: