Козуначена торта

17/04/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Трябва да признаете, че козуначената торта е поне три пъти по-вкусна от обикновения козунак или грешим?"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 494
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Втасалото козуначено тесто се премесва и се разпределя в намаслена тава, така че да се получи ръб. Почистените и нарязани плодове разпределете отгоре.

Отделно сварете прясното мляко с настърганите бадеми, портокалова кора, захар и солта. Сипете гриса и бъркайте, докато набъбне.

Когато сместа изстине, към нея объркайте предварително разбитите добре жълтъци и заквасена сметана.

Финално объркайте с разбитите на сняг белтъци и сипете сместа върху тортата, която междувременно трябва да се е надигнала отново.

Сложете козуначената торта да се пече в умерено загряна фурна за около 35 минути. Още топла се намазва с разтопено масло и се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Димка
Димка
12.04.2013 10:02
Съгласна съм със Цвета, защото следваш същия ефект, а на практика се получава нещо съвсем различно
0
0
глупости
глупости
11.04.2013 16:39
Едни от най-хубави , лесни и точни рецепти са тук!
0
0
Цвета
Цвета
11.04.2013 16:27
На половината рецепти от този сайт, както и на тази,снимките не отговарят! Много е досадно,все трябва да има някой редактор, който да следи за грешки!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв