Боб яхния с пушени ребра

20/03/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач12143438
"Пред най-изтънченото френско ястие пак ще предпочетем купа с ароматна боб яхния с пушени ребра А вие?"
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 181
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба накиснете от вечерта. На следващия ден измийте, налейте вода, за да го покрие и сложете да заври, Изхвърлете първата вода.

Измийте и налейте топла вода. Сложете отново да заври. Щом заври добавете олиото, нарязаната глава лук, настъргания морков, прясната чушка и лютото чушле.

Пушените ребра нарежете и прибавете към боб яхнията, за да поеме пушения аромат на ребрата. Към края на варенето добавете доматения сок и солта.

Щом бобената яхния е готова направете запръжка от много на ситно нарязания лук, като го запържите в сгорещено олио, добавите червения пипер и брашното.

Изсипете запръжката към боба. Наситнете джоджена и босилека и поръсете яхнията. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#205062
Това е вече боб с ребра ,но имам една забележка олиото и червеният пипер се слагат заедно с лукът и морковите и джоджен малко а ребрата по късно те са пушени а не сурови.И накрая ще пречениш за брашно да ли ще слагаш боба когато е добре сварен сам се сгъстява съдържа скорбяла.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв