Баница с домашни оризови кори

20/03/2017
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Домашни импровизации на тема баница - уникален резултат "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо752
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Микс безглутеново брашно (оризово, тапиока, картофено нишесте), вода, сол на вкус. Водата и брашното са 1 към 1. Получи ми се гъста консистенция, малко по-рядка от боза.

Изрязах от хартия за печене малко по-голям кръг от стъклената тавичка в микровълновата и сипвах от течността директно върху нея. Без мазнина. Разстилах хубаво с лъжицата и се стараех да ги правя тънички. След това пуснах фурната - 5 минути за всяка кора. От 350-400 г брашно ми се получиха 10 кори.

Разбих 4 яйца с 4 с.л. кисело мляко и мажех всяка кора с яйцата и натрошавах сирене върху всяка кора, като през 3 кори слагах малки резенчета масло, както се вижда на най-горната. Нея я намазах само с яйцата и млякото.

Пекох в незагрята фурна на 180 градуса. Когато яйцата отгоре се запекоха, извадих баницата и настъргах 1 моцарела и обилно кашкавал върху нея. Имаше вкус на баница с кори печени на сач.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Plesneva
Plesneva
21.03.2017 12:21
Само и единствено във вашия сайт администраторите обезценяват труда на потребителите си !!!Благодаря ви за "коректното"отношение,но не смятам да да продължавам да пълня сайта ви с нискоразрядни рецепти!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв