Китайски пържен хляб

17/04/2012
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Кой е казал, че в Китайската кухня липсват рецепти за хляб "
Приготвяне255 мин.
Готвене30 мин.
Общо285 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 241
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • мая - 25 г
  • вода - 11 с.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • захар - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода с щипка захар. Оставете да втаса и я добавете към пресятото брашно, добавете солта и започнете да замесвате. Месете около 8 минути, докато се получи гладко и еластично тесто.

Покрийте го и оставете да втаса на топло 2 часа, докато удвои обема си. След това го премесете за няколко минути пак оставете да втаса още 2 часа.

След това го оформете за руло с дължина 60 см и диаметър 5 см. Нарежете го на парчета с дебелина 5 см.

Всяко парче разточете и разстелете, намажете го леко с мазнина и съберете на розичка или друга произволна нагъната форма.

Така приготвените хлебчета се варят на пара за 20 минути, след което се изпържват до златисто в сгорещена мазнина.

Поднесете по желание със сусам и соев сос.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!