Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Китайски пържен хляб

Китайски пържен хляб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Китайски пържен хляб1 / 2
17/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
255 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
285 мин.
Порции
12 бр.
"Кой е казал, че в Китайската кухня липсват рецепти за хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • мая - 25 г
  • вода - 11 с.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • захар - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода с щипка захар. Оставете да втаса и я добавете към пресятото брашно, добавете солта и започнете да замесвате. Месете около 8 минути, докато се получи гладко и еластично тесто.

Покрийте го и оставете да втаса на топло 2 часа, докато удвои обема си. След това го премесете за няколко минути пак оставете да втаса още 2 часа.

След това го оформете за руло с дължина 60 см и диаметър 5 см. Нарежете го на парчета с дебелина 5 см.

Всяко парче разточете и разстелете, намажете го леко с мазнина и съберете на розичка или друга произволна нагъната форма.

Така приготвените хлебчета се варят на пара за 20 минути, след което се изпържват до златисто в сгорещена мазнина.

Поднесете по желание със сусам и соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
43
34
21
10
Дай твоята оценка: