Телешки език с бял сос

20/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Изключителен деликатес - създаден да носи наслада и да впечатлява "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо767
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете телешкия език добре в тенджерата под налягане за 50 минути. Във водата пуснете два дафинови листа, една лъжичка сол, зърна бахар и черен пипер. За да обелите лесно кожата, докато езикът е горещ, забодете в него вилица и го задръжте под течаща студена вода. Така много лесно, изтегляйки с ръка, ще смъкнете кожата.

Измийте гъбите, обелете и нарежете на резени и ги запържете в малко олио. Когато са почти готови подправете с малко вегета.

Към края добавете една кутийка готварска сметана, сипете и един черпак от бульона, в който се е варил езика, разбъркайте и оставете, колкото да клокне.

Нарежете езика на резенчета и ги подредете в огнеупорна тавичка. Отгоре залейте със сметановия сос с гъбите.

Сложете 5-6 стръка мариновани аспержи и 5-6 резенчета моцарела. Загрейте фурната предварително на 220 градуса и сложете тавичката с ястието за 15-20 минути да се запече.

Салатата е микс от свежа маруля, радичио, айсберг, краставица, чери домати и маслини.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар