Мъфини с царевично брашно и кашкавал

20/03/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Солени мъфини с царевично брашно - комбинирайте с айрян или бира, но задължително с добро настроение и усмивки "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо490
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр.
  • прясно мляко – 100 мл
  • кисело мляко – 100 г
  • олио – 150 мл
  • брашно – 1 ч.ч
  • царевично брашно – 1 ч.ч
  • бакпулвер – 2 ч.л
  • сол – 1 ч.л
  • захар – 1 с.л
  • кашкавал – 1 ч.ч настърган
  • сусам – за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме бяло пшенично брашно, царевично брашно и бакпулвера. Предварително си пресяваме брашната. Разбъркваме ги с лъжица.

В друга купа слагаме яйцата и ги разбиваме. После добавяме сол, захар, олиото, прясното мляко и киселото мляко. Разбъркваме всичко много добре.

Постепенно прибавяме двата вида брашно с бакпулвера. Разбъркваме до хомогенна смес. Намазваме форми за мъфини с олио и ги набрашняваме отделно и с брашно.

Пълним мъфините със сместа малко повече от 2/3. Настъргваме с ренде кашкавала и поръсваме върху всяка мъфина равно по количество. Накрая поръсваме и със сусам.

По оригинална рецепта е с босилек. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна докато станат готови. Хапваме с айран. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар