Поничките на Рудолф с ябълки и стафиди

20/03/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Вкусни понички по изпитана рецепта от пекарната на Рудолф - ще намерите ли за тях място на трапезата си?"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно – 260 г
  • мая – 1 суха
  • захар – 1 с.л
  • сол - 1 щипка
  • яйца – 1 бр.
  • ябълки – 1 зелена
  • стафиди – 1 пакетче жълти
  • прясно мляко – 200 мл
  • олио - за пържене
  • олио - за намазване на лъжицата
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа, вътре слагаме маята и солта и разбъркваме много добре. Стопляме леко прясното мляко и добавяме захарта да се разтвори. Правим дупка в брашното и добавяме млякото.

Прибавяме и едно яйце. Разбъркваме много добре сместа с лъжица. Добавяме пакетче жълти стафиди. Обелваме една зелена ябълка на малки кубченца и прибавяме и нея вътре. Объркваме всички продукти.

Покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса за около 40 мин.Тестото е лепкаво и с удвоен обем. Слагаме олио в тенджерка или дълбок тиган на котлона да се сгорещи.

От полученото тесто с намазнена с олио супена лъжица загребваме и слагаме да ги пържим. Обръщаме после и от другата страна докато придобият златист цвят. Обръщаме ги с две вилици внимателно. Всичко се повтаря докато тестото за поничките свърши.

Получавате се кръгли и рошави понички. Подреждаме ги в купа и поръсваме с пудра захар. Рецептата е от Пекарната на Рудолф. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар